Monday, January 21, 2013

Πράγματα που έμαθα το 2012



Γειά,

Μαθήματα ζωής 2012Καθώς μεγαλώνουμε, δεν γινόμαστε απαραίτητα σοφότεροι.

Γι’αυτό τα τελευταία χρόνια κάθε Γενάρη φροντίζω να κάνω μια λίστα με τα πράγματα που έμαθα την προηγούμενη χρονιά με σκοπό να αποκτώ και λίγη παραπάνω σοφία με κάθε νέα χρονιά ή ρυτίδα.

Βλέπεις, το κάθε «μάθημα» στη ζωή όπως και στο σχολείο συνεχίζει να επαναλαμβάνεται μέχρι να το μάθεις.

Αν σταματάει ποτέ αυτό;

Πιστεύω πως όσο είσαι ζωντανός, μαθαίνεις.

Ή συνεχίζεις να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Ελπίζω τα παρακάτω να βοηθήσουν κι εσένα με κάποιον τρόπο, εξάλλου η γνώση είναι για να μοιράζεται…

Να λοιπόν τι έμαθα το 2012…

  • Δεν μπορείς να ευχαριστείς όλον τον κόσμο. Κάποιους θα ικανοποιείς, άλλους όχι. Όσο προσπαθείς να ευχαριστείς όλο τον κόσμο, τόσο θα χάνεις τον εαυτό σου και θα στεναχωριέσαι. Και θα στεναχωρηθείς ακόμη περισσότερο, όταν τα άτομα για χάρη των οποίων άλλαξες άποψη, στάση ή συμπεριφορά, καταλήγουν να σε προδώσουν παρόλα αυτά. Συμπέρασμα; Να είσαι ο εαυτός σου Ο,ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ. Τα άτομα που είναι σημαντικά δεν θα πειραχτούν ποτέ κι αυτοί που θα πειραχτούν απλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΙ.
  • Μην αγοράσεις ΠΟΤΕ κάτι αν δεν έχεις ήδη τα λεφτά. Μη μπεις στο τριπάκι «έλα μωρέ, δεν είναι τίποτα, θα τα βγάλω τα λεφτά πίσω στο πιτς φυτίλι, βάλτα τώρα στην κάρτα και βλέπουμε…» Πίστεψέ με, η πρόσκαιρη απόλαυση δεν πιάνει μία μπροστά στην αγανάκτηση που θα νιώθεις στην περίπτωση που μετά νιώθεις το χρέος να σε πνίγει…
  • Από την άλλη μεριά, αν είσαι τύπος σαν κι εμένα που δουλεύει –καλώς ή κακώς- καλύτερα υπό πίεση, τότε ίσως είναι καλύτερα για σένα να έχεις λίγο χρέος να σε κινητοποιεί, αρκεί να έχεις μαζί κι ένα σχέδιο αποπληρωμής του.
  • Μην αφήνεις τίποτα (ρούχα, λόγια, επιθυμίες) για μια ξεχωριστή περίσταση. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΖΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ. Το αύριο δεν είναι εγγυημένο για κανέναν. Πες το, κάντο, φόρα το, ζήσ’το ΣΗΜΕΡΑ!
  • Βάλε προθεσμία στους στόχους σου – βάζεις στόχους, έτσι δεν είναι; Στόχοι χωρίς προθεσμία είναι όνειρα απατηλά.
  • Αν δεν έχεις στόχους, ΒΑΛΕ ΣΤΟΧΟΥΣ. Γράψε τους σε ένα κομμάτι χαρτί. Βάλε το κάπου που θα το βλέπεις μπροστά σου κάθε πρωί που ξυπνάς και κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς. Ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα κι η ζωή σε παρασέρνει τόσο εύκολα, που η ζωή σου θα έχει περάσει πριν το καταλάβεις και τα όνειρα σου θα μείνουν όνειρα. Κάνε τα όνειρά σου ΣΤΟΧΟΥΣ λοιπόν και δώσε τους έτσι μια ευκαιρία να πραγματοποιηθούν.
  • Μάθε πότε να τα παρατάς. Η παραίτηση τη στιγμή που έχεις δοκιμάσει τα πάντα, δεν είναι υποχώρηση. Είναι μια τίμια πράξη που θέλει αρχ…. για να την κάνεις. Θέλει ώριμη σκέψη, κουράγιο, πολύ αισιοδοξία και θάρρος για να πας παρακάτω. Ίσως απλά εκείνο δεν ήταν σωστό για σένα. Μια ζωή την έχουμε… μη τολμήσεις να χαραμίσεις ούτε δευτερόλεπτο. Παραείσαι πολύτιμος για να χαραμίσεις τη ζωή σου.
  • Ποτέ μη νομίσεις ότι μετά από εκείνο το μάθημα, την εποχή, το μήνα, το μισθό ή τη δουλειά, τα πράγματα θα είναι ή θα πάνε καλύτερα. Αν ήταν να είναι καλύτερα, θα ήταν ήδη. Μην το σκέφτεσαι. Παράτα το! Πάμε για άλλα!
  • Πάντα αναρωτιόμουν γιατί πολλές φορές οι χαζοί άνθρωποι φαίνεται να τα πηγαίνουν συχνά  καλύτερα από τους έξυπνους. Καμιά απάντηση δε μου ικανοποιούσε αυτή την απορία. Μέχρι που το κατάλαβα μόνος μου, το περασμένο καλοκαίρι στην άλλη άκρη της γης: οι έξυπνοι το σκέφτονται… ΠΟΛΥ ΟΜΩΣ. Οι χαζοί απλά το κάνουν, ΔΡΟΥΝ, ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ. Και έτσι πετυχαίνουν πράγματα.
  • Έχεις μόνο μια υποχρέωση στη ζωή… ΜΙΑ. Να βρεις το χάρισμα σου. Όλοι έχουν ένα χάρισμα γιατί ΟΛΟΙ είναι παιδιά του ίδιου Θεού. Βρες το το γαμ… και ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ. ΑΠΛΑ. Οτιδήποτε άλλο κάνεις θα καταντήσεις μίζερος και ανικανοποίητος όπως το 90% του πλανήτη. Δεν σου αξίζει.
  • Το μυστικό της ευτυχίας; Το κάνουμε πολύπλοκο και το ζαλίζουμε… Είσαι έτοιμη; ΑΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ (το οτιδήποτε), ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ. ΑΝ ΔΕ ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΛΑ Μ'ΑΥΤΟ, ΠΑ-ΡΑ-ΤΑ ΤΟ. Πάμε για άλλα. Χωρίς φόβο και τύψεις. Ο χρόνος είναι λίγος και για να βρεις αυτό που πραγματικά σου αρέσει, πρέπει να δοκιμάσεις όσο περισσότερα πράγματα γίνεται. Μπορεί να έχεις γεννηθεί για να μεγαλουργήσεις στο πιάνο, αλλά αν δεν το έχεις δοκιμάσει χάνοντας χρόνο με άλλες βλακείες που δε σε ικανοποιούν, που να το ξέρεις; Αν έχεις λοιπόν έστω και λίγο μια φαγούρα για να ασχοληθείς με κάτι καινούριο, ΚΑΝΤΟ ΤΩΡΑ όσο είναι καιρός.
  • Οι Χίπις τελικά είχαν δίκιο… ο Χριστός το ίδιο. Η ΑΓΑΠΗ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ.


Εσύ τι έμαθες το 2012 ή τι έχεις να πεις για όλα αυτά;

Θα χαρώ πολύ να δω την άποψή σου...

Άσε το σχόλιό σου απο κάτω...

Πάρης



Thursday, January 17, 2013

Tip 8: Δοκίμασε αυτούς τους γευστικούς κι υγιεινούς υδατάνθρακες



Γειά,

Οι παρακάτω τροφές υδατανθράκων έχουν όλες χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και αποτελούν μια γευστική προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή:

  • Τα λαχανικά είναι βασικά σε μια υγιεινή διατροφή. Τα περισσότερα λαχανικά, με την εξαίρεση του καλαμποκιού και των λευκών πατατών, είναι εξαιρετικές πηγές καλών υδατανθράκων.
  • Τα  ολόκληρα φρούτα είναι άλλος ένας εξαιρετικός τρόπος να βάλεις εύγευστους καλούς υδατάνθρακες στη διατροφή σου. Απλά να προσέχεις τα φρούτα με υψηλό περιεχόμενο σε ζάχαρη όπως το καρπούζι και τα σταφύλια, και τους φρουτοχυμούς, που περιέχουν υψηλά επίπεδα ζάχαρης και πολύ λίγο πραγματικό φρούτο.
  • Τα όσπρια είναι καλοί υδατάνθρακες όπως και εξαιρετικές πηγές ινών, πρωτεϊνών, βιταμινών, μετάλλων και άλλων θρεπτικών στοιχείων.
  • Οι ολόκληροι σπόροι είναι άλλη μια εξαιρετική πηγή καλών υδατανθράκων. Αυτοί περιλαμβάνουν:
    • Ολόκληρα δημητριακά όπως το κουάκερ (νιφάδες βρώμης) ή άλλα δημητριακά ολικής αλέσεως. Σιγουρέψου ότι το πακέτο δείχνει περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες τουλάχιστον 4-5 γρ. ανά μερίδα και περιεκτικότητα σε ζάχαρη λιγότερο από 10-12 γρ. ανά μερίδα, με προτιμότερο κάτω από 8 γρ. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως που περιέχουν πίτουρο είναι συνήθως υψηλά σε φυτικές ίνες.
    • Τα ψωμιά από αλεύρι ολικής αλέσεως, ειδικά εκείνα που περιέχουν και πίτουρο. Η ετικέτα στα ψωμιά ολικής αλέσεως θα πρέπει να δείχνει ότι το πρώτο συστατικό στη λίστα είναι «αλεύρι ολικής αλέσεως». Αν το αλεύρι ολικής αλέσεως δεν είναι το πρώτο συστατικό στη λίστα, μάλλον δεν είναι στ’αλήθεια ψωμί ολικής αλέσεως.
    • Ζυμαρικά από αλεύρι ολικής αλέσεως. Τώρα υπάρχουν πολλές ποικιλίες από αυτά, όπως νούντλς, σπαγγέτι και λινγκουίνι, έτσι μπορείς να γίνεις δημιουργική με τα υγιεινά πιάτα ζυμαρικών σου!
    • Καφέ μακρύ-κοκκο ρύζι. Το καφέ ρύζι κάνει μια καλή προσθήκη χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη σε όλα τα γεύματα καθώς απορροφάται και διασπάται αργά.
    • Ξηροί καρποί. Οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα κάσιους, τα πεκάν και τα φουντούκια είναι εξαιρετικά σνακ χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Εκτός του ότι απορροφούνται αργά, είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεϊνών, ινών, μαγνησίου, χαλκού, φoλικού οξέως, καλίου και βιταμίνης D. Οι ξηροί καρποί περιέχουν επίσης μονο-ακόρεστα λιπαρά οξέα, «καλά» λίπη που βοηθούν να μένουν τα αιμοφόρα αγγεία ανοικτά και που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιοπαθειών κι εγκεφαλικών. Οι ωμοί ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα υγιεινοί για την καρδιά επειδή περιέχουν γενναία ποσά Ω-3 λιπαρών οξέων. Αυτά τα Ω-3 λιπαρά οξέα προστατεύουν την καρδιά κι επίσης βοηθάνε να προλάβουν κάποιες μορφές καρκίνου. 
Source: Fred A. Stutman, M.D.


"Ο κόσμος είναι ένας μεγάλος καθρέπτης. Αντανακλά την εικόνα σου. Αν είσαι συμπονετικός, αν είσαι φιλικός, αν προσφέρεις βοήθεια, ο κόσμος θα είναι για σένα συμπονετικός, φιλικός κι υποστηρικτικός. Ό,τι δίνεις, παίρνεις."
-Thomas Dreier

Στην υγειά σου, 

Πάρης




Friday, January 4, 2013

Tip 7: Χάσε βάρος με καλούς υδατάνθρακες


Γειά,


Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Χάρβαρντ, οι γυναίκες που τρώνε τουλάχιστον 2 μερίδες τη μέρα ψωμί ολικής αλέσεως, υψηλό σε φυτικές ίνες, είναι 50% λιγότερο πιθανό να πάρουν βάρος σε σχέση με αυτές που τρώνε ραφιναρισμένους ή κακούς υδατάνθρακες, με έλλειψη φυτικών ινών. Οι καλοί υδατάνθρακες, υψηλοί σε φυτικές ίνες, καίνε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της πέψης και σε κάνουν να νιώθεις πιο γεμάτος, πιο γρήγορα και για περισσότερο χρόνο από ότι οι ραφιναρισμένοι κακοί υδατάνθρακες. Τα υψηλά σε φυτικές ίνες ψωμιά, δημητριακά, ζυμαρικά και ρύζι, όλα μειώνουν την έξοδο της λιπο-αποθηκευτικής ινσουλίνης, το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα λιγότερο κερδισμένο βάρος και περισσότερες καμένες θερμίδες.

Τα περισσότερα λαχανικά (εκτός από το καλαμπόκι και τις άσπρες πατάτες), τα ολόκληρα φρούτα, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και τα ψωμιά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν ένα χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και μπορούν να θεωρηθούν καλοί υδατάνθρακες. Καθώς το σώμα σου μετατρέπει αυτούς τους καλούς υδατάνθρακες σε γλυκόζη, αυτοί επεξεργάζονται αργά στην εντερική οδό και απορροφούνται στην κυκλοφορία του αίματος. Επειδή αυτή η γλυκόζη απορροφάται σταδιακά, ενεργοποιεί μόνο μια μέτρια και σταθερή άνοδο στην ινσουλίνη που παράγεται από το πάγκρεας. Αυτό το ομαλό επίπεδο ινσουλίνης στο αίμα μπορεί να επεξεργαστεί τη γλυκόζη στα σωματικά κύτταρα αργά για χρήση στην παραγωγή ενέργειας. Με άλλα λόγια, αποφεύγεις υψηλά επίπεδα γλυκόζης που γεμίζουν τα κύτταρά σου με επιπλέον ζάχαρη, όπως και τις γρήγορες διακυμάνσεις στα επίπεδα γλυκόζης του αίματος που προκαλούν επιπλέον πείνα, λαχτάρα για υδατάνθρακες και υπερβολική αύξηση βάρους.

Έτσι τρώγοντας καλούς υδατάνθρακες μπορεί πραγματικά να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος, με τον όρο να περιέχονται σε τροφές χαμηλών λιπαρών και θερμίδων. Επιπλέον, αυτές οι τροφές με καλούς υδατάνθρακες είναι κυρίως φυτικής προέλευσης και περιέχουν φυτικές ίνες όπως και πολλά διαφορά φυτο-θρεπτικά στοιχεία, ή στοιχεία από φυτικές πηγές όπως βασικές βιταμίνες, μέταλλα κι ένζυμα.


Στην υγεία κι ευεξία σου,

Πάρης



Tuesday, January 1, 2013

Η καλύτερη ευχή για το 2013




Γεια,


Ελπιζω να περασατε τελεια τα Χριστουγεννα και την Πρωτοχρονια!
Πολλες πρωτοχρονιες αναρωτιομαστε τι θα μας φερει ο καινουριος χρονος...
Θα μου κάνετε μια χάρη;

Φετος, αντι να σκεφτομαστε το τι θα μας φερει η καινουρια χρονια ας σκεφτουμε τι θα φερουμε εμεις σε αυτην:


Δημιουργια κι οχι Ανταγωνισμο.

Ασκηση, Δράση κι οχι αλλο αραλικι.

Συγχωρεση κι οχι μνησικακια.
Αγαπη κι οχι αλλο Φοβο.

Ειμαι σιγουρος οτι η Υγεια κι Ευτυχια που τοσο πολυ ποθουμε ειναι πιο ευκολο "να μας βρει" οταν κανουμε κάτι για αυτές πάρα όταν απλά ελπίζουμε για αυτές. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και για ό,τι δουλειά μπορεί να έχουμε κάνει μαζί. Τα εκτιμώ πραγματικά και ανυπομονώ να δουλέψουμε μαζί το 2013.

Όπως πάντα είμαι εδώ για σας κι είμαι ευγνώμων που σας υπηρετώ. 

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι Υγεία, Ευτυχία, Επιτυχία κι ΑΓΑΠΗ ΔΙΧΩΣ ΟΡΟΥΣ για το 2013!


Χρόνια πολλά!

Πάρης