Friday, September 13, 2013

3 Διαιτητικά Λάθη που Πρέπει να Αποφύγεις με Κάθε Κόστος


Γεια,


Παρόλο που υπάρχουν τόσες διαθέσιμες πληροφορίες για την απώλεια βάρους, τα ίδια διαιτητικά λάθη γίνονται ξανά και ξανά κάθε μέρα. Δε μιλάμε εδώ για λαθάκια σαν το κομμάτι κέικ που έφαγες και δεν ήταν στο πλάνο, αλλά μεγάλα λάθη που οδηγούν στο να αποτύχεις να χάσεις το βάρος που θες να χάσεις. Κατανοώντας αυτά τα λάθη μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτύξεις τη στάση που θα οδηγήσει σε μόνιμη απώλεια βάρους για σένα.

1. Η στάση «Όλα ή Τίποτα»


Αυτές που κάνουν δίαιτα με μια διάθεση «όλα ή τίποτα» συχνά θα διαλέξουν μια περίπλοκη δίαιτα που είναι σχεδόν αδύνατο για αυτές να τη διατηρήσουν. Πριν αρχίσουν, θα ψάξουν την κουζίνα για ό,τι δεν ταιριάζει στο πλάνο και θα το πετάξουν στα σκουπίδια. Αυτές σχεδιάζουν να είναι τέλειες στη δίαιτα, και θα είναι, για μια μέρα, τρεις μέρες, επτά μέρες ή ακόμα και δυο βδομάδες. Μετά, αναπόφευκτα, κάτι γίνεται που σημαίνει ότι δεν μπορούν να κρατήσουν τη δίαιτα για μια φορά. Αμέσως όλο το πράγμα καταστρέφεται στα μάτια τους και η δίαιτα τελείωσε. Πάνε στο super market και αγοράζουν όλα τα πράγματα που πήγαν στα σκουπίδια την προηγούμενη βδομάδα και προχωρούν παίρνοντας πίσω όλο το βάρος που έχασαν, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Αν είσαι αυτό το είδος ανθρώπου πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου μερικές σκληρές ερωτήσεις. Θες στα αλήθεια να χάσεις βάρος μόνιμα, ή απλά να χάσεις λίγα κιλά για να απολαύσεις το να τα ξαναπάρεις πίσω ξανά; Ο σωστός δρόμος είναι να κάνεις μικρές αλλαγές στο τι τρως έτσι ώστε να έχεις μια αργή αλλά σταθερή απώλεια βάρους.

2. Η στάση της θυσίας

Άλλο ένα κοινό λάθος είναι να βλέπεις τη δίαιτά σου σαν μια περίοδο θυσίας. Δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου τα φαγητά που σου αρέσουν περισσότερο ενώ είσαι στο δρόμο για το βάρος-στόχο σου. Μπορεί να κάνεις μια πολύ καλή δίαιτα και να είσαι πολύ επιτυχημένη στην απώλεια βάρους, αλλά τι γίνεται όταν φτάσεις το στόχο σου; Δεν έχεις μάθει να τρως «κακά φαγητά» με μέτρο έτσι μόλις ξεκινήσεις να τα τρως, είναι πιθανόν να χάσεις τον έλεγχο. Είναι καλύτερα να συμπεριλαμβάνεις λίγο απ’όλα στη δίαιτά σου και να μάθεις να τα απολαμβάνεις σε μικρές ποσότητες. Ναι, ακόμα και σοκολάτα!

3. Αποτυχία του στόχου


Το να βάζεις εφικτούς στόχους είναι ζωτικό σε κάθε πλάνο απώλειας βάρους. Οι στόχοι θα πρέπει να είναι ξεκάθαροι, ρεαλιστικοί και γραπτοί. Ενώ πιθανόν να έχεις ένα ιδανικό βάρος στο μυαλό σου, εκτός κι αν είσαι μόνο ελαφρώς υπέρβαρη, ο στόχος που βάζεις είναι πιθανόν πολύ μακρινός για να είναι χρήσιμος. Ένας πιο χρήσιμος στόχος θα ήταν να χάσεις ένα κιλό τη βδομάδα για τις πρώτες πέντε βδομάδες και από κει και πέρα μισό κιλό τη βδομάδα. Κάποιες βδομάδες θα χάσεις περισσότερο και κάποιες λιγότερο, κάποιες εβδομάδες μπορεί ακόμα και να πάρεις βάρος, αλλά αν ανιχνεύεις την πρόοδό σου σε ένα γράφημα (Καλό weight loss tracking application είναι το Libra κι είναι δωρεάν) θα δεις ότι τα ανεβοκατεβάσματα είναι φυσικά και δε σταματούν την πρόοδο σου προς το μεγάλο σου στόχο.

Αν κάνεις αυτά τα λάθη μην ανησυχείς. Το πιο σημαντικό σημείο σε μια δίαιτα όπως και σε τόσα άλλα πράγματα είναι να προχωράς. Μάθε από τις αποτυχίες σου όπως και από τις επιτυχίες σου και μη χρησιμοποιείς ένα λάθος σαν δικαιολογία για να τα παρατήσεις. Ο μόνος τρόπος να πετύχεις το στόχο σου μόνιμα είναι να κάνεις μια δέσμευση να γίνεις ένα υγιέστερο άτομο. Θυμήσου ότι το να τρως κανονικά συμπεριλαμβάνει να τρως περισσότερο κάποιες μέρες και λιγότερο κάποιες άλλες. Μάθε να απολαμβάνεις το φαγητό με μέτρο και θα έχεις κάθε ευκαιρία να αποφύγεις αυτά τα κακά διαιτητικά λάθη.


Στη υγεία  κι ευεξία σου,

Πάρης


ΥΓ. – Μην ξεχνάς ότι οι εγγραφές για το 2ο μου Διαγωνισμό Μεταμόρφωσης 12 Εβδομάδων “The Biggest Loser” που ξεκινάει αυτή τη Δευτέρα στο Μαρούσι και στο Παλαιό Φάληρο κλείνουν απόψε τα μεσάνυχτα! Μάθε όλες τις λεπτομέρειες και κλείσε μια από τις τελευταίες θέσεις σήμερα εδώ!




Αν βρήκες χρήσιμο αυτό το blog post, θα εκτιμούσα ένα "like" απο κάτω για να το δει και να βοηθηθεί περισσότερος κόσμος! Αν έχεις οποιοδηποτε σχόλιο ή απορία, άφησε το επίσης απο κάτω, θα χαρώ να το δώ και θα σου απαντήσω σύντομα! -Πάρης




Wednesday, September 11, 2013

Μη ζυγίζεσαι κάθε μέρα

Γεια,

Το να ζυγίζεσαι κάθε μέρα είναι επικίνδυνο για τη δίαιτά σου για δυο λόγους. Πρώτον, όταν ζυγίζεσαι κάθε μέρα και βλέπεις ότι χάνεις βάρος, χαίρεσαι και σε συναρπάζει, κι υποσυνείδητα θα φας για να το γιορτάσεις. Δεύτερον, αν δεις ότι δε χάνεις βάρος όσο γρήγορα όσο νομίζεις ότι θα έπρεπε, πέφτεις σε κατάθλιψη κι αγχώνεσαι, και κάποια στιγμή μέσα σε εκείνη τη μέρα θα φας υποσυνείδητα από απογοήτευση. Έτσι ο κανόνας είναι, όσο περισσότερο ζυγίζεσαι, τόσο περισσότερο τρως!


Πίστεψέ με, είναι αλήθεια. Έχω δει τις πελάτισσές μου να περνάνε αυτή την απογοητευτική καθημερινή διαδικασία ζυγίσματος χιλιάδες φορές. Αν κάνεις δίαιτα δε θα πρέπει να ζυγίζεσαι περισσότερο από μια φορά τη βδομάδα, και τότε θα έχεις ένα αληθινό μέτρο της αποτελεσματικότητας της δίαιτας σου. Αν πρέπει να ζυγιστείς, η Τετάρτη είναι η καλύτερη μέρα να ζυγίζεσαι κάθε βδομάδα. Η Δευτέρα κι η Παρασκευή είναι οι χειρότερες μέρες να ζυγίζεσαι γιατί έρχονται πριν και μετά το Σαβ/κο και μπορεί να οδηγήσουν σε απογοητευτικά τσιμπολογήματα. Πήρε πολύ χρόνο να πάρεις όλο εκείνο το βάρος’ δε μπορείς να το χάσεις μέσα σε μια μέρα. Έχε υπομονή!



Στη υγεία  κι ευεξία σου,
Πάρης



ΥΓ. – Μην ξεχνάς ότι οι εγγραφές για το 2ο μου Διαγωνισμό Μεταμόρφωσης 12 Εβδομάδων “The Biggest Loser” που ξεκινάει αυτή τη Δευτέρα στο Μαρούσι και στο Παλαιό Φάληρο κλείνουν μεθαύριο Παρασκευή! Μάθε όλες τις λεπτομέρειες και κλείσε μια από τις τελευταίες θέσεις σήμερα εδώ!



Αν βρήκες χρήσιμο αυτό το blog post, θα εκτιμούσα ένα "like" απο κάτω για να το δει και να βοηθηθεί περισσότερος κόσμος! Αν έχεις οποιοδηποτε σχόλιο ή απορία, άφησε το επίσης απο κάτω, θα χαρώ να το δώ και θα σου απαντήσω σύντομα! -Πάρης


Monday, September 2, 2013

«Έχεις ποτέ σκεφτεί ότι μπορεί να σαμποτάρεις τον εαυτό σου;»

Αυτο Σαμποτάζ 

«Έχεις ποτέ σκεφτεί ότι μπορεί να σαμποτάρεις τον εαυτό σου;»

Αυτή την ερώτηση μου έκανε μια φίλη, κάμποσο καιρό πριν.

Είχαμε παρεξηγηθεί λίγο πιο πριν, και προσπαθούσαμε να τα βρούμε.

Τη στιγμή που άκουσα αυτή την ερώτηση, γέλασα.

Τη θεώρησα αστεία.

Στην πραγματικότητα, δεν την κατάλαβα εκείνη τη στιγμή.

Ο εγωισμός μου δε με άφησε.

Αλλά ομολογώ ότι μου έμεινε στο μυαλό.

Μου έμεινε για τα καλά.

Και σκέφτομαι…

…ξέρεις, όλοι θέλουμε κάποια πράγματα για τον εαυτό μας.

Κάποιοι θέλουν λεφτά, άλλοι θέλουν επαγγελματική επιτυχία, άλλοι μια ικανοποιητική σχέση, άλλοι καλούς φίλους κι όλοι σίγουρα θέλουν καλή υγεία.

Κι όσο δεν τα έχουν αυτά, γκρινιάζουν…

Παραπονιούνται, ότι δεν τους κάθεται, ή ότι δε μπορούν να το διατηρήσουν…

Κατηγορούν τους άλλους, ότι φταίνε εκείνοι που δεν το έχουν, φταίνε οι συνθήκες, η κυβέρνηση, η κατάσταση, οι γονείς, οι φίλοι, οι συγγενείς…

Για ό,τι ΔΕΝ έχουμε, συνήθως φαίνεατι να φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από ΕΜΑΣ τους ίδιους.

Κι αναρωτιέμαι…

Μήπως στην πραγματικότητα μας ΑΡΕΣΕΙ ΛΙΓΟ η κατάσταση για την οποία γκρινιάζουμε;

"Μα είναι δυνατόν", μπορεί να πει κάποιος, "τι είμαστε, ΜΑΖΟΧΙΣΤΕΣ";

Άκου λίγο, κακά τα ψέματα, έχουμε μάθει να ζούμε ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ με την κατάσταση για την οποία γκρινιάζουμε, έτσι δεν είναι;

Έχουμε συνηθίσει να είμαστε ταπί και ψύχραιμοι.

Έχουμε συνηθίσει να είμαστε μόνοι.

Έχουμε συνηθίσει να είμαστε υπέρβαροι.

Έχουμε συνηθίσει να κάνουμε όλες τις σχέσεις μας μαντάρα και να κατηγορούμε τους άλλους ότι δε μας καταλαβαίνουν…

Έχουμε συνηθίσει να νοιαζόμαστε μόνο για την πάρτη μας ενώ κατηγορούμε τους άλλους ότι ποτέ δε νοιάστηκαν για μας, λες και το κάναμε εμείς ποτέ για αυτούς.

Τα έχουμε συνηθίσει ΚΑΛΑ όλα αυτά.

Έχουμε μάθει ΔΥΣΤΥΧΩΣ να ζούμε με αυτά.

Η κατάσταση μας είναι ΓΝΩΡΙΜΗ.

Το ξέρω γιατί το έκανα για χρόνια...

Αλλά ξέρεις ποια είναι η πλάκα και ποιο είναι το θέμα του σημερινού μου email με το οποίο εγκαινιάζω τη νέα σεζόν 2013-14;

(Καλό φθινόπωρο παρεμπιπτόντως, ελπίζω να απόλαυσες πραγματικά το καλοκαίρι! ) :-)

Η πλάκα είναι ότι ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΝΕ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΟΛΑ!

Τζογάρουμε με τα λεφτά ή κάνουμε μια ριψοκίνδυνη επένδυση…

Λέμε μια κουβέντα που πληγώνει το αγαπημένο μας πρόσωπο και μετανιώνουμε μετά…

Τρώμε σα γουρούνια μόλις χάσουμε λίγο βάρος…

Συνειδητά ή όχι.

Για να πάμε πάλι πίσω.

Πάλι στην προηγούμενη κατάσταση.

Γιατί εκείνη έχουμε μάθει.

Γιατί εκείνη είναι ΓΝΩΡΙΜΗ.

Βλέπεις είμαστε ΑΝΕΤΟΙ με εκείνη την κατάσταση, για την οποία γκρινιάζουμε, ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.

Και ξεπουλάμε τα ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ.

Μιλάμε τα πουλάμε ΟΣΟ-ΟΣΟ!

Μιλάμε για τη πιο σιχαμερή ΑΡΡΩΣΤΙΑ που υπάρχει.

Μιλάμε για το μεγαλύτερο ΣΑΜΠΟΤΑΖ της ιστορίας.

Και το κάνουμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ.

Σου θυμίζει κάτι όλο αυτό;

Αν αυτό ισχύει, γιατί να είναι έτσι;

Ποια απάντηση βρίσκεις λογική;

Μήπως γιατί πιστεύουμε ότι δε μπορεί στ’αλήθεια να είμαστε τόσο «τυχεροί» ώστε να έχουμε αυτό ακριβώς που επιθυμούμε;

Μήπως γιατί πιστεύουμε κατά βάθος ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ;

Λέω, ΜΗΠΩΣ;

Κι αν αυτό είναι έτσι, γιατί να είναι έτσι;

Μήπως γιατί κατά βάθος δεν ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ;

Μα είναι δυνατόν αυτό, μπορεί να πει κάποιος;

Σκέψου το λίγο όμως…

Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, δε συμβιβάζεσαι με μια σχέση που δε σε ικανοποιεί.

Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, δε συμβιβάζεσαι με μια δουλειά που δε σε ικανοποιεί, ανεξάρτητα με τις συνθήκες.

Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, δε ρίχνεις την ευθύνη στους άλλους για ό,τι σου συμβαίνει.

Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, δεν τον ταΐζεις σκουπίδια.

Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, τον φροντίζεις καλά.

Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, δε δέχεσαι κάτι λιγότερο από το καλύτερο για σένα.

Όταν αγαπάς τον εαυτό σου, αγαπάς ΟΛΟ τον κόσμο.

Και γιατί να ΜΗΝ αγαπάμε τον εαυτό μας;

Αν αυτό ισχύει για σένα, ρώτα τον εαυτό σου.

Η απάντηση μπορεί να σε εκπλήξει.

Βλέπεις οι πιθανότητες να έχεις κάνει κάτι πραγματικά ΚΑΚΟ και να μην αγαπάς τον εαυτό σου για αυτό είναι πολύ λίγες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν αγαπούν τον αυτό τους έχουν πραγματικά γελοίους λόγους, όπως για παράδειγμα ότι είναι ΧΟΝΤΡΟΙ.

Μιλάμε είναι να γελάς…

Και καταστρέφουμε τη ζωή μας, λες κι έχει πρόβα αυτή, για γελοίους λόγους.

Και μαζί με αυτήν παίρνουμε στο λαιμό μας κι άλλους, όπως τα παιδιά, τους συγγενείς και τους φίλους μας κι όποιον άλλο αντέξει να είναι δίπλα μας για καιρό…

ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΥΤΟ-ΣΑΜΠΟΤΑΖ.

Και το ζει καθημερινά η ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ του κόσμου.

Αν δεν ήταν έτσι, ο κόσμος μας θα ήταν πολύ καλύτερος.

Δε θα είχε τόση φτώχεια, αρρώστια και πολέμους.

Η λύση;

Λοιπόν, η λύση είναι λίγο σύνθετη.

Δε μπορεί να «σπάσει» εύκολα μια καταστροφική συνήθεια ετών…

Θέλει δουλειά.

Θέλει διάβασμα, συναναστροφή με θετικά άτομα και πάνω από όλα δουλειά με τον εαυτό σου.

(2 καταπληκτικά βιβλία πάνω σε αυτό είναι το "Μεταμορφώστε τη ζωή σας" και το "Η Δύναμη είναι μέσα σου" της Λουίζ Χέι - Louise Hay)

Ένα πράγμα που μπορείς να κάνεις σύντομα προς αυτή την κατεύθυνση, είναι να πάρεις μέρος στο επόμενο FITin30', το Online Πρόγραμμα Μεταμόρφωσης 12 Εβδομάδων.

Το FITin30' γίνεται 4 φορές το χρόνο με συμμετοχές απο Έλληνες σε όλο τον κόσμο, και σε βοηθάει να χάσεις 8-12 κιλά λίπους και να έρθεις στην καλύτερη φόρμα και φυσική κατάσταση που είχες ποτέ σε 12 εβδομάδες!

Όλες τις λεπτομέρειες για το επόμενο FITin30' θα τις λάβεις στο email σου εγκαίρως, απο τη στιγμή που είσαι στη λίστα αλλλογραφίας μου, έτσι να έχεις το νου σου εκεί.



Στην υγεία κι ευεξία σου, 

Πάρης