Tuesday, October 29, 2013

Πως να παραμείνεις πιστή στο πρόγραμμα άσκησής σου

Γειά, 


Επέμεινε με το πρόγραμμα άσκησής σουΠόσες φορές έχεις ακούσει κάποια, ή ακόμα και τον εαυτό σου, να λέει, «Τα παρατάω. Είναι βαρετή η γυμναστική.» Πάνω από 65% των ανθρώπων που ξεκινούν ένα πρόγραμμα άσκησης το εγκαταλείπουν μετά από 4 με 6 εβδομάδες. Περίεργο, έτσι δεν είναι;  Όχι αλήθεια. Ο αρχικός ενθουσιασμός συχνά αντικαθίσταται με ανία. Τα περισσότερα αθλητικά ρούχα κι εξοπλισμός που αγοράζουν οι άνθρωποι βρίσκουν γρήγορα το δρόμο τους στις εσοχές της ντουλάπας.


Το κλειδί στο να παραμείνεις στο πρόγραμμα άσκησής σου είναι να το κάνεις διασκεδαστικό. Η άσκηση δεν είναι απλά ένα μέσο για φυσική κατάσταση, καλή υγεία, έλεγχο του βάρους και μακροζωία. Είναι μια δραστηριότητα που απαλύνει το άγχος κι είναι γεμάτη με διασκέδαση. Να κάποιες συμβουλές για να κρατήσεις το πρόγραμμα άσκησής σου ενδιαφέρον, απολαυστικό, και πάνω από όλα, γεμάτο με διασκέδαση, έτσι ώστε να χάνεις στην πραγματικότητα βάρος χωρίς καν να το καταλαβαίνεις:


  • Μην περιμένεις αποτελέσματα πολύ σύντομα. Είτε είναι έλεγχος του βάρους ή φυσική κατάσταση αυτό που ψάχνεις, θυμήσου, «Η Ρώμη δε χτίστηκε σε μια μέρα, ούτε κι εσύ.» Δώσε στο σώμα σου χρόνο να προσαρμοστεί στο τακτικό σου πρόγραμμα περπατήματος.
  • Κάνε το πρόγραμμα άσκησής σου βολικό κι ευέλικτο. Όσο πιο προσαρμόσιμος είσαι στο πως και πότε να γυμναστείς, τόσο πιο πιθανό είναι να το κάνεις τακτικά.
  • Βάλε ποικιλία στο πρόγραμμα άσκησής σου. Να έχεις διάφορες ώρες που ασκείσαι (πρωί, απόγευμα ή βράδυ) ανάλογα με το πρόγραμμά σου.
  • Άλλαζε τη ρουτίνα σου κάθε μια-δυο βδομάδες. Προσπάθησε να αναμειγνύεις τις δραστηριότητές σου για να κρατάς τα πράγματα ενδιαφέροντα. Πήγαινε για ένα μεγάλο περίπατο ένα απόγευμα ή βράδυ μετά τη δουλειά. Πάρε το ποδήλατό σου για καμιά ώρα ένα απόγευμα το σαβ/κο. Η γυμναστική δε χρειάζεται να είναι μονότονη!
  • Κατέγραφε το βάρος σου μόνο μια φορά την εβδομάδα. Δες αν χάνεις το ποσό του βάρους που θα ήθελες να χάνεις, ή αν απλά ασκείσαι για να διατηρήσεις το υπάρχον σου βάρος. 
  • Γυμνάσου με μια φίλη. Η άσκηση μπορεί να είναι μια κοινωνική δραστηριότητα καθώς και καλή για τη υγεία σου. Το να έχεις μια φίλη που κάνετε γυμναστική παρέα θα κρατήσει την άσκηση διασκεδαστική και θα βοηθήσει να σε παρακινήσει όταν δεν έχεις όρεξη.
  • Μη φοβηθείς να κάνεις ένα διάλειμμα για λίγες μέρες ή ακόμα και μια εβδομάδα. Οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης μπορεί τελικά να γίνει λίγο κουραστικό. Λίγες μέρες διάλειμμα από το πρόγραμμά σου θα σου δώσει μια σύντομη ανάσα έτσι ώστε να επιστρέψεις στο πρόγραμμα άσκησής σου με ανανεωμένο ενδιαφέρον κι ενθουσιασμό. Θυμήσου, δε θα πάρεις όλο το βάρος σου πίσω ή θα χάσεις τη φόρμα σου αν κάνεις ένα περιστασιακό διάλειμμα. 
  • Ποτέ μην ασκείσαι αν είσαι άρρωστη ή τραυματισμένη. Το σώμα σου χρειάζεται χρόνο να θεραπευτεί και να αναρρώσει από οτιδήποτε σε πονάει. Θυμήσου, δε μπορείς να γυμναστείς όταν είσαι άρρωστη ή τραυματισμένη. Πολλοί φανατικοί με τη γυμναστική το έχουν δοκιμάσει αυτό με καταστροφικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, ένας τεταμένος μυς έχει επιδεινωθεί σε ένα κάταγμα οστού ή ένα απλό κρύωμα έχει μετατραπεί σε πνευμονία. Να ακούς το σώμα σου.
  • Υποσχέσου στον εαυτό σου ένα κέρασμα όταν παραμείνεις στο πρόγραμμα άσκησής σου. Για παράδειγμα, ένα μπουκέτο λουλούδια, μια νύχτα στο θέατρο, μια ταινία, ένα ματς, ένα νέο φόρεμα ή μια απόδραση ένα σαβ/κο. Χάρισε κάτι στον εαυτό σου κι απόλαυσέ το. Το αξίζεις!


Source: F.A. Stutman, MD

Στην υγεία κι ευεξία σου, 

Πάρης


ΥΓ1: Μην ξεχνάς οτι η έκπτωση 10% για όλες τις ΗΔΗ οικονομικές συνδρομές των γυμναστηρίων "Pilates by Mandy" στα νότια προάστια Αττικής λήγει αυτή την Πέμπτη 31/10! Για να πάρεις την έκπτωση, απλά ανέφερε στο Pilates By Mandy γυμναστήριο οτι πήγες εκ μέρους μου. Για περισσότερες πληροφορίες για το Pilates by Mandy, μπες στο www.MandyPersaki.gr

ΥΓ2: Το 3ο Charity Fundraising Fitness Bootcamp για τα παιδιά της "Κιβωτού του Κόσμου" θα γίνει αυτό το Σάββατο 2/11/13, στις 5μμ, στο ΟΑΚΑ. Χρειαζόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα να γυμναστούν μαζί μας και να υποστηρίξουν το έργο του Πατρός Αντωνίου! Δήλωσε τη συμμετοχή σου και μάθε όλες τις λεπτομέρειες εδώ.

ΥΓ3: Το τελευταίο Πρόγραμμα για το 2013 Υπαίθριας Ομαδικής Άσκησης και Διατροφής για Απώλεια Λίπους στο ΟΑΚΑ για το 2013 θα διαρκέσει 4 εβδομάδες και θα ξεκινήσει στις 11/11/13. Έχε το νου σου στο email σου για τη σχετική ανακοίνωση. Αν δεν είσαι ήδη στη λίστα αλληλογραφίας μου, μπες τώρα εδώ. 


"Τι ώρα είναι; Ώρα για ανθρωπιά,
ώρα για να ζήσεις με χαρά.
Άσε το πείσμα, απάντησε στο γράμμα.
Πες τον καλό λόγο που θα γιάνει το τραύμα.
Κάνε την καλή πράξη, μη την αφήσεις
για άλλη φορά."



"Εκπληκτικό Μίνι Βίντεο σου Δείχνει Ποιά είναι τα 9 Κλειδιά για Γρήγορη Απώλεια Λίπους και μια Επίπεδη Κοιλιά Ειδικά για Γυναίκες. Κάνε κλικ εδώ!"




Αν βρήκες χρήσιμο αυτό το blog post, κάνε "like" απο κάτω για να το δει και να βοηθηθεί περισσότερος κόσμος! Αν έχεις οποιοδηποτε σχόλιο, ερώτηση ή απορία, άφησε το επίσης απο κάτω, θα χαρώ να το δώ και θα σου απαντήσω σύντομα! -Πάρης





Tuesday, October 22, 2013

Μην παραλείπεις γεύματα




Γειά,

Μπορεί να νομίζεις ότι το να παραλείπεις το πρωινό ή το μεσημεριανό θα ήταν ένας καλός τρόπος να κόψεις θερμίδες - δεν είναι! Το να παραλείπεις γεύματα χαμηλώνει το σάκχαρο του αίματός σου, το οποίο φέρνει λαχτάρα για τροφές υψηλές σε υδατάνθρακες και θερμίδες. Είναι πολύ καλύτερο για σένα και τη δίαιτά σου να κάνεις 3-4, ακόμα και 5 μικρά γεύματα τη μέρα από το να κάνεις 1 ή 2 μεγάλα γεύματα, γιατί τα μικρότερα γεύματα μέσα στη μέρα θα κρατήσουν το σάκχαρο του αίματός σου ισορροπημένο. Αν το σάκχαρο του αίματός σου παραμείνει σταθερό, είναι λιγότερο πιθανό να παραφάς και να πάρεις βάρος.

Παρομοίως, η νηστεία (το να μένεις πολλές ώρες νηστικός) δεν οδηγεί σε απώλεια βάρους, γιατί όταν νηστεύεις, το σώμα σου νομίζει ότι λιμοκτονείς και επιχειρεί να συντηρήσει τις θερμίδες, επιβραδύνοντας σημαντικά το μεταβολισμό σου. Επειδή καις θερμίδες σε πολύ αργότερο ρυθμό, είναι απίθανο να χάσεις καθόλου βάρος νηστεύοντας. Άλλωστε, όταν ξαναρχίσεις να τρως, ο μεταβολισμός σου παραμένει στην αργή του φάση μέχρι να είναι σίγουρος ότι δε λιμοκτονείς. Σε αυτή τη φάση, οι περισσότερες θερμίδες που τρως αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα, κι εσύ πιθανόν να πάρεις επιπλέον βάρος αντί να χάσεις.

Ξεκίνα τη μέρα σου σωστά


Οι άνθρωποι που δεν τρώνε ποτέ πρωινό, συνήθως το επανορθώνουν κάποια στιγμή μέσα στη μέρα και με το παραπάνω. Μέχρι να έρθει η ώρα του μεσημεριανού, το χαμηλό σάκχαρο του αίματος σου δίνει μια αδηφάγα όρεξη κι είναι σίγουρο ότι θα παραφάς. Ή μπορεί να πεινάσεις πολύ προτού έρθει η ώρα του μεσημεριανού και να καταλήξεις να καταβροχθίζεις ντόνατς και καφέ. Οι άνθρωποι που παραλείπουν το πρωινό φαίνεται να το επανορθώνουν τριπλά με γλυκά σνακ πριν το μεσημεριανό, το βραδινό και τον ύπνο. 

Όταν παραλείπεις το πρωινό, το σώμα σου νομίζει ότι λιμοκτονείς, και ανταποκρίνεται επιβραδύνοντας το μεταβολισμό σου. Αυτό προκαλεί νωθρότητα και κόπωση, που με τη σειρά του σε προκαλεί να «φας απλά κάτι» προκειμένου να νιώσεις καλύτερα. Τρώγοντας επιταχύνεις το μεταβολισμό σου κι ανεβάζει το σάκχαρο του αίματος, και, ιδού, νιώθεις καλύτερα. Μετά, το σάκχαρο του αίματος πέφτει γρήγορα ξανά, κι εσύ αισθάνεσαι κουρασμένη πάλι, κι έτσι ξανατρώς. Αυτό λέγεται λειτουργική υπογλυκαιμία ή χαμηλό σάκχαρο του αίματος, το οποίο προκαλείται από την παράλειψη γευμάτων.

Οι πιο επιτυχημένοι με τη δίαιτά τους τρώνε πρωινό

Μελέτες δείχνουν πως οι άνθρωποι που τρώνε ένα υγιεινό πρωινό κάθε μέρα είναι αυτοί που είναι πιο επιτυχημένοι με τη δίαιτά τους. Το υγιεινό πρωινό των δημητριακών ολικής άλεσης με ένα φρούτο κι άπαχο γάλα είναι ένας σπουδαίος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου, ή ένα αυγό τηγανητό με λίγο ελαιόλαδο σε μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης κάνει ένα σπουδαίο γεύμα άπαχης πρωτεΐνης. Μια φέτα ψωμί ολικής άλεσης με μια κουταλιά της σούπας μαρμελάδα μόνο από φρούτα και/ή ταχίνι ή φυστικοβούτυρο είναι ένα ικανοποιητικό πρωινό. Οι άνθρωποι που τρώνε συχνά ένα υγιεινό πρωινό δεν έχουν επιθυμία για γλυκά πρωινά σνακ όπως ντόνατς ή μάφινς. Ο μηχανισμός ελέγχου της όρεξής του σώματός σου μένει εντάξει για μεγάλες χρονικές περιόδους, χωρίς έντονα ανεβοκατεβάσματα του σακχάρου του αίματός σου ή των επιπέδων ινσουλίνης του αίματός σου. Κι άλλωστε, ένα θρεπτικό πρωινό προκαλεί το σώμα σου να καίει λίπος πιο αποδοτικά και ξεκινάει τέλεια τη μέρα σου.  


Source: F.A. Stutman, MD

Στην υγεία κι ευεξία σου, 

Πάρης



"Να θυμάσαι, η ευτυχία δεν εξαρτάται απο το ποιός είσαι
και τι έχεις, αλλά απο το τι σκέφτεσαι.
Σκέψου λοιπόν την κάθε μέρα σου
όλα τα πράγματα για τα οποία πρέπει να είσαι ευγνώμων.
Το μέλλον σου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό
από τις σκέψεις που κάνεις σήμερα."
-Dale Carnegie


Αν βρήκες χρήσιμο αυτό το blog post, κάνε "like" απο κάτω για να το δει και να βοηθηθεί περισσότερος κόσμος! Αν έχεις οποιοδηποτε σχόλιο ή απορία, άφησε το επίσης απο κάτω, θα χαρώ να το δώ και θα σου απαντήσω σύντομα! -Πάρης





Monday, October 14, 2013

Μάντυ Περσάκη: οι 3 καλύτερες συμβουλές για απώλεια λίπους


Γεια,

απο κάτω θα βρεις ένα νέο μίνι βίντεο με τη δημοφιλή Γυμνάστρια και Pilates Master Trainer Μάντυ Περσάκη, στο οποίο μας μιλάει για το Pilates by Mandy και μοιράζεται μαζί μας τις 3 καλύτερες συμβουλές της για την απώλεια λίπους.

Απόλαυσέ το!

Πάρης










Προσφορά στις συνδρομές Pilates by Mandy μέχρι τέλος Οκτώβρη 2013!!!

Η Μάντυ είχε την καλοσύνη να μας κάνει μια έκπτωση 10% για όλες τις ήδη οικονομικές συνδρομές της για τα γυμναστήριά της στη Νέα Σμύρνη, τον Άλιμο και το Ελληνικό για όσες γραφτούν μέχρι τέλος Οκτώβρη 2013. Για να πάρεις την έκπτωση, απλά ανέφερε στο Pilates By Mandy γυμναστήριο οτι πήγες εκ μέρους μου. Για περισσότερες πληροφορίες για το Pilates by Mandy, μπες στο www.MandyPersaki.gr


Αν βρήκες χρήσιμο αυτό το blog post, θα εκτιμούσα ένα "like" απο κάτω για να το δει και να βοηθηθεί περισσότερος κόσμος! Αν έχεις οποιοδηποτε σχόλιο ή απορία, άφησε το επίσης απο κάτω, θα χαρώ να το δώ και θα σου απαντήσω σύντομα! -Πάρης