Monday, August 26, 2013

Μην πανικοβληθείς αν "Κολλήσεις"


Γειά,


θυμήσου, κανείς δε χάνει βάρος σε μια ευθεία γραμμή. Όταν κάνεις δίαιτα, χάνεις αρχικά βάρος, και μετά η απώλεια βάρους σου σταθεροποιείται. Αυτό εμφανίζεται ακόμα κι όταν τρως ακριβώς την ίδια ποσότητα όπως όταν έχασες το αρχικό βάρος. Αυτή η περίοδος σταθεροποίησης ή «κολλήματος» είναι το μόνο πιο επικίνδυνο μέρος οποιουδήποτε διατροφικού προγράμματος γιατί μόλις φτάσεις αυτή την σταθεροποίηση, αρχίζεις να αποθαρρύνεσαι και να λες, «είμαι ακόμα στην ίδια δίαιτα, αλλά δεν έχω χάσει ούτε μισό κιλό εδώ και πάνω από μια βδομάδα.» Η αποθάρρυνση οδηγεί στην απογοήτευση, και μετά θα πεις, «Στα κομμάτια με τη δίαιτα. Ας απολαύσω το φαγητό κι ας τρώω ό,τι μου αρέσει, αφού ούτως ή άλλως δε χάνω βάρος.» Σε αυτό το σημείο, 90% όλων των διαιτών είναι καταδικασμένες σε αποτυχία, από τη στιγμή που το μοτίβο απώλειας βάρους τώρα αντιστρέφεται και γίνεται ένα μοτίβο αύξησης βάρους.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι αυτή η περίοδος «κολλήματος» είναι πάντα προσωρινή. Αν μπορείς να επιμείνεις, θα εκπλαγείς όταν δεις ότι η απώλεια βάρους αρχίζει να επιταχύνεται πάλι. Μπορεί να πάρει μια βδομάδα ή δυο το πολύ, αλλά αν είσαι υπομονετική, θα ξεκινήσεις πάλι να χάνεις εκείνα τα ανεπιθύμητα κιλά. Κανείς δεν έχει εξηγήσει ικανοποιητικά αυτή την περίοδο σταθεροποίησης’ ωστόσο, οι φυσιολόγοι πιστεύουν ότι είναι πιθανόν λόγω μιας προσωρινής επανά-ρύθμισης του μεταβολισμού του σώματος σε ανταπόκριση στην αρχική απώλεια βάρους. Όποιος όμως κι αν είναι ο λόγος, πάντα θα ξεπερνάς την περίοδο σταθεροποίησης, αν δεν αποθαρρυνθείς ή απογοητευτείς. Η απώλεια βάρους θα ξαναρχίσει την καθοδική της πρόοδο προς τον στόχο σου.

Source: F.A. Stutman, MD

Στην υγεία κι ευεξία σου, 

Πάρης

"Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να συμβάλλω 
στην περίσταση με απόλυτη ειλικρίνεια.
Ύστερα, ό,τι κι αν συμβεί, δε λυπάμαι."
-Δαλάι Λάμα


"Εκπληκτικό Μίνι Βίντεο σου Δείχνει Ποιά είναι τα 9 Κλειδιά για Γρήγορη Απώλεια Λίπους και μια Επίπεδη Κοιλιά Ειδικά για Γυναίκες. Κάνε κλικ εδώ!"




Αν βρήκες χρήσιμο αυτό το blog post, θα εκτιμούσα ένα "like" απο κάτω για να το δει και να βοηθηθεί περισσότερος κόσμος! Αν έχεις οποιοδηποτε σχόλιο ή απορία, άφησε το επίσης απο κάτω, θα χαρώ να το δώ και θα σου απαντήσω σύντομα! -Πάρης


No comments:

Post a Comment