Tuesday, January 21, 2014

Το Καλύτερο Πράγμα Που Μπορείς να Κάνεις για την Υγεία Σου

Γεια,


πιστεύω οτι μιλάω εκ μέρους όλων μας οταν λέω οτι το πιο επιθυμητό αγαθό είναι η Υγεία, έτσι δεν είναι;

Όλα μπορούμε να τα ξαναφτιάξουμε, αρκεί να είμαστε υγιείς.

Αναγνωρίζοντας οτι η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, τα τελυταία χρόνια μπορεί να δει κανείς όλο και περισσότερες συμβουλές και πρακτικές πάνω στην προληπτική ιατρική και στις εναλλακτικές θεραπείες.

Τα βασικά για καλή υγεία τα ξέρουμε όλοι πιστεύω:


  • να έχουμε το ιδανικό μας βάρος
  • να μην τρωμε πολλά λιπαρά κρέατα και γαλακτοκομικά
  • να κάνουμε ένα ετήσιο ιατρικό έλεγχο
  • να τρώμε περισσότερα φρούτα και λαχανικά
  • να μένουμε μακριά απο το κάπνισμα και το αλκοόλ
  • να έχουμε ένα καλό κοινωνικό δίκτυο (είδες πόσο βασικός παράγοντας είναι αυτός στα 5 μέρη του κόσμου με τη μεγαλύτερη μακροζωία στο post μου "Μείνε για πάντα νέα" ε;)


Αλλά ποιο πράγμα είναι το πρωτεύον;

Ποιο πράγμα έχει τη μεγαλύτερη επίδραση;

Ποιό πράγμα κάνει τη μεγαύτερη διαφορά στην υγεία μας;

Ποιό είναι το ένα πράγμα που μπορόυμε να κάνουμε καθημερινά που έχει το μεγαλύτερο όφελος για την υγεία μας;

Ο Dr Mike Evans το δείχνει ξεκάθαρα και διασκεδαστικά σε απλά Αγγλικά σε αυτό το 9λεπτο video που έχει σαρώσει το YouTube εδώ. 




"Εκπληκτικό Μίνι Βίντεο σου Δείχνει Ποιά είναι τα 9 Κλειδιά για Γρήγορη Απώλεια Λίπους και μια Επίπεδη Κοιλιά Ειδικά για Γυναίκες. Κάνε κλικ εδώ!"




Αν βρήκες χρήσιμο αυτό το blog post, κάνε "like" απο κάτω για να το δει και να βοηθηθεί περισσότερος κόσμος! Αν έχεις οποιοδηποτε σχόλιο, ερώτηση ή απορία, άφησε το επίσης απο κάτω, θα χαρώ να το δώ και θα σου απαντήσω σύντομα! -Πάρης




Monday, January 6, 2014

5 Πράγματα που Έμαθα το 2013

Γειά,

Ελπίζω να πέρασες τέλεια τις γιορτές και σού εύχομαι και πάλι ό,τι καλύτερο για τη νέα χρονιά!

Καθώς μεγαλώνουμε, δεν γινόμαστε απαραίτητα σοφότεροι.

Γι’αυτό τα τελευταία χρόνια κάθε Γενάρη φροντίζω να κάνω μια λίστα με τα πράγματα που έμαθα την προηγούμενη χρονιά με σκοπό να αποκτώ και λίγη παραπάνω σοφία με κάθε νέα χρονιά ή ρυτίδα.

Βλέπεις, το κάθε «μάθημα» στη ζωή όπως και στο σχολείο συνεχίζει να επαναλαμβάνεται μέχρι να το μάθεις.

Αν σταματάει ποτέ αυτό;

Πιστεύω πως όσο είσαι ζωντανός, μαθαίνεις.

Ή συνεχίζεις να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο.

Γίνανε πολλά για μένα την περασμένη χρονιά:

Έκλεισα μια επιχείρηση 5 χρόνων, είχα λίγες ακόμα αποτυχημένες σχέσεις (εκ των οποίων μια που έφαγα τα μούτρα μου σαν εικοσάρης, δεν περίμενα να το ξαναπάθω αυτό!), αρκετά κοντινά μου πρόσωπα δυστυχώς για μένα κι ευτυχώς γι’αυτά μετακόμισαν στο εξωτερικό, ξεκίνησα από το μηδέν μια καινούρια δουλειά με τα υπαίθρια ομαδικά προγράμματα άσκησης, έχασα περίπου δέκα κιλά κι έχω το βάρος που είχα στα 25 (!), γνώρισα δεκάδες νέα υπέροχα άτομα, έβαλα καθημερινά στο πρόγραμμά μου τη γυμναστική και το έχω κρατήσει για μήνες τώρα, συνεργάστηκα για πρώτη μου φορά με έναν φανταστικό φιλανθρωπικό σκοπό, έμαθα απίστευτα νέα πράγματα στους τομείς που με ενδιαφέρουν, και τώρα με τη νέα χρονιά βάζω πλώρη για μια ακόμη νέα, συναρπαστική, επαγγελματική αλλαγή!

Να λοιπόν τι έμαθα το 2013…

  • Η ζωή δε σταματά να αλλάζει. Κι ίσως αυτό είναι το ωραίο σε αυτήν αλλιώς θα ήταν πολύ βαρετή. Το θέμα είναι ότι πολλές αλλαγές, ειδικά στις ανθρώπινες σχέσεις, δεν είναι αυτές που θέλουμε: ένα αγαπημένο μας πρόσωπο μπορεί εύκολα να χαθεί με πολλούς τρόπους. Έτσι, θα πρέπει να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και να τους φερόμαστε καλά, γιατί δε θα είναι για πάντα με τον ίδιο τρόπο στη ζωή μας. Δε θα πρέπει να τα θεωρούμε δεδομένα.
  • Ένα άλλο πράγμα που δεν θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο είναι η υγεία μας. Κάθε μέρα, θα πρέπει να ευχαριστούμε το Θεό που είμαστε αρτιμελείς, που έχουμε και τα δυο μας μάτια, και τα δυο μας χέρια, και τα δυο μας πόδια, και τα δυο μας αυτιά, και τα δυο μας νεφρά… Θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ευγνώμονες για την υγεία μας, χωρίς αυτή δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα!
  • Θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για όλη μας τη ζωή έτσι όπως είναι τώρα, κι ας είναι δύσκολο! Ας είμαστε ευγνώμονες για το φαγητό μας, το κρεβάτι μας, το σπίτι μας, το αυτοκίνητό μας, τους γονείς μας, τα αδέρφια μας, τους συγγενείς μας, τα ρούχα μας, τα βιβλία μας, τη μόρφωσή μας… Σκεφτείτε λίγο τη ζωή σας χωρίς αυτά και δείτε πως θα ήταν! Δεν είναι δεδομένα! Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα από όλα αυτά! Κάποιες απο τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου, στη Νότια Αμερική, στην Αφρική και στην Ασία, έχουν τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους του κόσμου! Ας μας μάθει αυτή η «κρίση» να είμαστε ευγνώμονες για τη ζωή μας, να εκτιμούμε όλα όσα κι όλους όσους έχουμε στη ζωή μας, και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο.
  • Ας μη ρίχνουμε όμως το κεφάλι κι ας μη συμβιβαζόμαστε… Αν η ζωή μας θα ήταν καλύτερη σε κάποια άλλη δουλειά, χώρα, πόλη ή σχέση, ας μη χάνουμε πολύτιμο χρόνο κι ας κάνουμε την αλλαγή! 
  • Ας πάρουμε την ευθύνη επιτέλους για τη ζωή μας κι ας σταματήσουμε να τη ρίχνουμε στους άλλους ή στις συνθήκες. Όποτε ρίχνουμε την ευθύνη σε εξωτερικούς παράγοντες για ό,τι μας πηγαίνει στραβά, ακρωτηριάζουμε τις δυνάμεις μας και τα όνειρά μας και κάνουμε εμείς οι ίδιοι τους εαυτούς μας θύματα!
  • Από τα λόγια του Steve Jobs: «Το να θυμάσαι ότι πρόκειται να πεθάνεις είναι ο καλύτερος τρόπος που ξέρω να αποφύγεις την παγίδα του να σκέφτεσαι ότι έχεις κάτι να χάσεις. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην ακολουθήσεις την καρδιά σου» και «Ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, έτσι μην τον σπαταλάς ζώντας τη ζωή κάποιου άλλου. Μην αφήσεις το θόρυβο από τις γνώμες των άλλων να πνίξουν την δική σου εσωτερική φωνή».



Το μεγαλύτερο μάθημα όλων για μένα απο την περασμένη χρονια, είναι η ιστορία κι η κληρονομιά του Steve Jobs, όπως τα είδα μέσα από την ταινία “Jobs”. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΕΙΣ αν δεν την έχεις ήδη δει. 

Μου θύμισε ότι είναι ανώφελο να παλεύεις για κάτι που δεν πιστεύεις. 

Μου θύμισε να ψάξω να βρω την αγάπη σε ό,τι κάνω. 

Μόνο έτσι γεμίζεις. 

Μόνο έτσι πετυχαίνεις. 

Μόνο έτσι βοηθάς πραγματικά.

Αυτά.

Εσύ τι έμαθες το 2013 και τι αποφάσεις πήρες για τη νέα χρονιά;

Θα χαρώ να τα δω, άσε το σχόλιο σου από κάτω!




Πάρης