Saturday, November 24, 2012

Tip 2: Υπολόγισε τις θερμιδικές σου ανάγκες και χάσε μισό κιλό τη βδομάδα!


Γεια σου,

υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να υπολογίσεις πόσες θερμίδες τρως κάθε μέρα για να διατηρήσεις το τρέχον σου βάρος. 

Πολλαπλασίασε το τρέχον σου βάρος επί 26, που θα ισούται με τον αριθμό των θερμίδων που χρειάζονται καθημερινά για να διατηρήσουν το τρέχον σου βάρος. 

Απώλεια βάρους και λίπουςΓια παράδειγμα: Αν ζυγίζεις 70 κιλά, πολλαπλασίασέ το με το 26, που θα ισούται με 1820 θερμίδες. 1820 θερμίδες τότε είναι ο αριθμός των θερμίδων που χρειάζεσαι κάθε μέρα για να διατηρήσεις τα 70 σου κιλά. Αν ζυγίζεις 60 κιλά, πολλαπλασίασε 60 Χ 26 = 1560 θερμίδες, που σημαίνει ότι ένα άτομο 60 κιλών χρειάζεται μόνο 1560 θερμίδες τη μέρα για να διατηρήσει το βάρος του των 60 κιλών.

Μια εύκολη τεχνική για να χάσεις βάρος είναι να μειώσεις τη θερμιδική σου πρόσληψη κατά 300 θερμίδες τη μέρα και να αυξήσεις το επίπεδο δραστηριότητάς σου κατά 200 θερμίδες τη μέρα. Αυτό είναι ένα σύνολο 500 χαμένων θερμίδων τη μέρα. Από τη στιγμή που 3,500 θερμίδες ισούνται με περίπου μισό κιλό λίπους, θα μπορείς να χάσεις μισό κιλό τη βδομάδα με λίγο ή καθόλου προσπάθεια. Αυτός ο υπολογισμός βγαίνει ως εξής: καταναλώνεις 300 θερμίδες λιγότερο κάθε μέρα και καις μέχρι 200 θερμίδες κάθε μέρα με δραστηριότητες όπως το περπάτημα, που ισούται με 500 χαμένες θερμίδες κάθε μέρα, επί 7 μέρες τη βδομάδα = 3,500 θερμίδες, που σημαίνει ότι έχεις χάσει μισό κιλό μέσα σε μια εβδομάδα. Μπορείς επίσης να μειώσεις τη θερμιδική σου πρόσληψη κατά 500 θερμίδες τη μέρα χωρίς αύξηση του επιπέδου δραστηριότητάς σου και πάλι να χάσεις μισό κιλό σε μια βδομάδα (500 μειωμένες θερμίδες από τη διατροφή Χ 7 μέρες = 3,500 θερμίδες ή μισό κιλό απώλεια βάρους). Απλά σκέψου τι δυνατότητες απώλειας βάρους υπάρχουν αν  μειώσεις τη θερμιδική σου πρόσληψη κάθε μέρα και αυξήσεις το επίπεδο δραστηριότητάς σου!

Η αργή και σταθερή απώλεια βάρους από θερμιδικές ρυθμίσεις είναι ο ασφαλέστερος και αποτελεσματικότερος τρόπος να χάσεις βάρος και να διατηρήσεις εκείνη την απώλεια βάρους για μια ζωή. Αυτό είναι έτσι γιατί η αργή και σταθερή απώλεια βάρους σε εκπαιδεύει να κάνεις μόνιμες αλλαγές στις διατροφικές σου συνήθειες, κι η τακτική άσκηση εκπαιδεύει το σώμα σου να περιμένει τακτική σωματική δραστηριότητα κάθε μέρα για ένα αίσθημα ευεξίας. Ακούγεται απλό; Και βέβαια είναι!

Έχω κάτι καινούριο που έρχεται σύντομα, είμαι τόσο ενθουσιασμένος, περιμένω πως και πως να σου πω για αυτό!

Πάρης



2 comments:

  1. Πάρη μου να μην ξεχνάμε όμως ότι εκτός από τη μείωση των θερμίδων πρέπει να μειώνουμε και την ποσότητα των λιπαρών κάθε μέρα (καλών και κακών λιπαρών). Γνωρίζω ότι πρέπει να προσλαμβάνουμε μέχρι 20γρ ημερησίως, μειώνοντάς τα, μειώνουμε και το λίπος στο σώμα μας. Επίσης όσο περισσότερες φυτικές ίνες καταναλώνουμε, τόσο πιό εύκολα ενεργοποιείται ο μεταβολισμός μέσω της αποβολής λιπαρών και τοξινών αλλά και την τόνωση του πεπτικού συστήματος...

    ReplyDelete
  2. Σόρρυ αλλά με βγάζει unknown ενώ δεν το θέλω στο παραπάνω μήνυμα. Η Ηρώ είμαι.

    ReplyDelete