Sunday, December 30, 2012

Tip 6: Συγκεντρώσου στους σύνθετους υδατάνθρακες


Γειά,


Οι υδατάνθρακες έχουν κακολογηθεί πολύ τον τελευταίο καιρό. Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων τύπου Άτκινς οδήγησαν πολλούς που κάνουν δίαιτα να περιορίσουν την πρόσληψη υδατανθράκων ή να κόψουν εντελώς τους υδατάνθρακες. Η αλήθεια είναι πως είναι καλύτερη ιδέα να συγκεντρωθείς στο να λαμβάνεις αρκετούς καλούς, σύνθετους υδατάνθρακες στη διατροφή σου. Να γιατί:
Όταν κάνεις μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων και υψηλών λιπαρών, όλες οι επιπλέον θερμίδες από λιπαρά που τρως αποθηκεύονται στα λιποκύτταρα και καταλήγουν να μείνουν εκεί για πάντα. Όσο πιο πολύ λίπος τρως, τόσο περισσότερο λίπος κατακρατά το σώμα σου. Αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα με το πόσο περιορίζεις τους υδατάνθρακες’ στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο περιορίζεις τους υδατάνθρακες, τόσο περισσότερο λίπος θα καταναλώνεις. Οι δίαιτες χαμηλών υδατανθράκων είναι γεμάτες με λίπος, λίπος, και περισσότερο λίπος – λίπος που όχι μόνο παχαίνει το πρόσωπο, την κοιλιά, τους μηρούς και τους γλουτούς σου, αλλά που επίσης φράζει τις αρτηρίες σου με χοληστερόλη.

Από την άλλη μεριά, συγκεντρώνοντας στο να τρως καλούς, σύνθετους υδατάνθρακες θα χάσεις βάρος σταθερά και με ασφάλεια και θα το κρατήσεις μακριά για τα καλά! Το σώμα σου ξοδεύει 2μιση φορές περισσότερη ενέργεια μετατρέποντας σύνθετους υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη στο αίμα σου για άμεση χρήση, και μετά σε αποθήκη γλυκογόνου στους μυς και στο συκώτι σου, από ότι ξοδεύει μετατρέποντας λίπος σε μια πηγή καυσίμου για παραγωγή ενέργειας. Με άλλα λόγια, μια δίαιτα υψηλή σε σύνθετους υδατάνθρακες και χαμηλή σε λίπος προκαλεί το σώμα σου να δουλέψει σκληρότερα μετά από κάθε γεύμα καίγοντας θερμίδες για ενέργεια, από ότι κάνει μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων κι υψηλών λιπαρών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα έναν υψηλότερο βασικό μεταβολικό ρυθμό, τόσο που καις 250 επιπλέον θερμίδες ημερησίως από την απλή θερμική δράση του να μετατρέπεις υδατάνθρακες σε ενέργεια – αυτός κι αν είναι ένας εύκολος κι υγιεινός τρόπος να κάψεις επιπλέον θερμίδες!


Σου εύχομαι να περάσεις τέλεια την παραμονή και την πρωτοχρονιά!

Ευτυχισμένο το 2013!

Πάρης




No comments:

Post a Comment