Sunday, December 2, 2012

Tip 3: Δοκίμασε αυτούς τους εύκολους και γρήγορους τρόπους για να κόψεις θερμίδες


Γειά,

Να μερικές βοηθητικές προτάσεις για να κόψεις θερμίδες, χωρίς να σου φανεί καν!

·         Πιες ένα φλιτζάνι άπαχο γάλα αντί για ένα φλιτζάνι πλήρες γάλα. Επίσης δοκίμασε να βάλεις άπαχο γάλα στον καφέ σου.
·         Βάλε μια κουταλιά της σούπας μουστάρδα, κέτσαπ ή άπαχη μαγιονέζα αντί κανονική μαγιονέζα στο σάντουιτς ή στη σαλάτα σου.
·         Αν απλά δε μπορείς να πεις όχι στις τηγανιτές πατάτες ή πατατάκια, δοκίμασε να μοιραστείς μια μικρή μερίδα με έναν φίλο η απλά να φας 3-4 πατάτες και να πετάξεις τις υπόλοιπες.
·         Κόψε ένα κομμάτι πίτσα στη μέση και κράτα το άλλο μισό για αργότερα μέσα στη μέρα.
·         Πρόσεχε πολύ τις μερίδες των αγαπημένων σου φαγητών όταν τρως έξω. Για παράδειγμα:
·         Μισό φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι ή ζυμαρικά ισοδυναμούν με μία μερίδα’ ωστόσο, οι μερίδες κάποιων εστιατορίων είναι ίσες περίπου με τρεις κανονικές μερίδες – κι αυτό προτού καν βάλουν σάλτσα στα ζυμαρικά!
·         12 πατατάκια ισοδυναμούν με μια μερίδα’ ωστόσο, ένα σακουλάκι περιέχει τουλάχιστον 2-3 μερίδες.
·         Πάντα να ελέγχεις τις μερίδες σε όποιο προ-συσκευασμενο τρόφιμο παίρνεις.  Μπορεί να εκπλαγείς όταν δεις ότι κάποια περιέχουν 2-3 μερίδες. Οι περισσότεροι άνθρωποι υποθέτουν ότι ένα πακέτο επεξεργασμένων τροφίμων είναι μια μερίδα, όταν στην πραγματικότητα είναι 2-3.
·         Πρόσεχε τα προ-συσκευασμένα τρόφιμα που περιέχουν τρανς λιπαρά. Μπορεί να μην αναγράφονται στο πακέτο και συχνά αναφέρονται σαν «μερικώς υδρογονωμένα» λιπαρά.
·         Όταν παραγγέλνεις ένα γεύμα σε ένα εστιατόριο, ζήτα από τον σερβιτόρο να πακετάρει το μισό γεύμα για το σπίτι προτού ακόμα ξεκινήσεις να τρως. Μην περιμένεις μέχρι να ξεκινήσεις το γεύμα γιατί θα καταλήξεις να τρως περισσότερο από ότι ήθελες και ο αριθμός των θερμίδων σου θα εκτοξευτεί.
·         Αντικατέστησε τα πλήρη τυριά με τυριά χαμηλών λιπαρών. Το κατσικίσιο τυρί χαμηλών λιπαρών, η φέτα, η μοτσαρέλα και η ρικότα είναι καλές επιλογές.
·         Βγάλε όλο το ορατό λίπος και την πέτσα από τα πουλερικά και το κρέας πριν το μαγείρεμα.
·         Απέφυγε τη ζάχαρη στα αναψυκτικά, στο τσάι και στους χυμούς. Πιες φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ, τοματοχυμό (χαμηλό νάτριο), και τσάι ή καφέ χωρίς καφεΐνη, ή αναψυκτικά διαίτης σαν ποτά-σνακ. Ή ακόμα καλύτερα, κάνε το νερό το ποτό της επιλογής σου.
·         Τρώγε τα γεύματά σου πιο αργά. Κάνε μικρότερες, λιγότερο συχνές μπουκιές και μάσα κάθε μπουκιά για περισσότερο χρόνο. Κάνε μια παύση ανάμεσα σε στιγμές του γεύματος. Αυτό θα δώσει στο σώμα σου χρόνο να καταγράψει πληρότητα πριν πάρεις αχρείαστες θερμίδες.

Αυτά!

Τελευταία μου ζητάνε οι άνθρωποι να τους μάθω πώς να κάψουν λίπος γρήγορα....

Ενώ στην αρχή αντιστεκόμουν σε αυτό, με έχουν ρωτήσει τόσοι πολλοί γι’αυτό, που αποφάσισα να μοιραστώ τα μυστικά μου!

Πριν το κάνω αυτό, θέλω να σιγουρευτώ – είμαι σχεδόν 80% έτοιμος με αυτό το μάθημα πάνω στη γρήγορη καύση λίπους, θα είναι σε DVD – ότι πριν το τελειώσω, έχω καλύψει κάθε απορία, έτσι απλά άσε ένα σχόλιο από κάτω, με τη Νο1 ερώτησή σου σχετικά με την απώλεια του σωματικού βάρους ή λίπους!

Στην ευεξία σου,

Πάρης


1 comment:

  1. Να προσθέσω ότι για τις τηγανιτές πατάτες υπάρχει λύση! Τις κόβουμε κανονικά όπως για τηγανιτές, τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, προσθέτουμε μία κουταλιά λάδι και τις ανακατεύουμε με το χέρι ώστε να πάει παντού. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς και γίνονται τραγανές και νόστιμες σαν τηγανιτές αλλά με ελάχιστο λάδι! Προσθέτουμε ρίγανη και όχι αλάτι και είμαστε μία χαρά! Δεν θα το καταλάβει κανείς ότι δεν τηγανίσαμε, χεχε!
    Ηρώ

    ReplyDelete